Muziekreis naar cultuurmetropool Hamburg, met bezoek aan de Staatsoper en Elbphilharmonie

Hamburg heeft het helemaal: een roemrucht operahuis en een fonkelnieuwe, prestigieuze concertzaal. In de Staatsoper bezoeken we, in het kader van de Italienische Opernwochen, maar liefst twee opera’s: Verdi’s Nabucco en La Traviata. In de Elbphilharmonie staat een concert door het Stradivari Quartett op het programma, een gezelschap waarvan de spelers op instrumenten spelen van de beroemde Italiaanse vioolbouwer en naamgever van het kwartet. Met Luistervilla bezoekt u drie topconcerten en zit u op de beste plaatsen! Dat is nog niet alles: u krijgt er een uitgekiend omlijstend cultureel programma bij!

torvaldo.blogspot.com

Staatsoper Hamburg is het oudste operahuis van Duitsland (anno 1678). Roemrucht kun je het wel noemen: klinkende namen als Händel en Mahler waren er ooit werkzaam. Het gebouw werd tijdens de tweede wereldoorlog grotendeels vernield, maar heropende in 1953. Tegenwoordig wordt het geroemd om zijn top producties, uitzonderlijke akoestiek en zicht. De capaciteit is 1690 plaatsen. Er worden zo’n 380 voorstellingen per jaar gegeven. Vanaf de tweede week van maart 2019 staat er alles in het teken van de Italienische Opernwochen.

 

Bron: goworldtravel.com

De prestigieuze Elbphilharmonie behoort tot de meest tot de verbeelding sprekende concertzalen wereldwijd. Tevens het duurste: het in 2017 geopende gebouw aan de rechteroever van de Elbe kostte zo’n 789 miljoen euro. Maar dan heb je ook wat: diverse prachtig klinkende zalen, verschillende restaurants, een hotel en appartementencomplex. Vanaf de Plaza heb je een fascinerend uitzicht over de stad. Een trip naar Hamburg zonder bezoek aan de Elbphilharmonie is eenvoudigweg niet compleet.

 

   Volgeboekt!

Reisdata: dinsdag 12 t/m zaterdag 16 maart 2019

Reissom: € 695,-  p.p. (toeslag eenpersoonskamer: € 150,-)

Inbegrepen:

– Vervoer per luxe touringcar vanuit de opstapplaatsen Roermond, Geleen en Maastricht

– Verblijf voor vier nachten in Hotel Leonardo Hamburg City Nord (****) op basis van logies en ontbijt

– Tickets en topplaatsen voor twee opera’s in de Staatsoper en een concert in de Elbphilharmonie

– Deskundige reisleiding

– Drie inleidingen op de te bezoeken concerten

– Rondleiding per bus door Hamburg met stadsgids

– Rondleiding en entree in de Kunsthalle (o.a Friedrich, Manet, Monet, Munch, Beckmann)

Voor het programma van dag tot dag klik hier

Inschrijven

Top