Programma van dag tot dag

Dinsdag 12 maart

Reisdag. Vertrek met luxe-touringcar vanuit de opstapplaatsen Maastricht, Geleen en Roermond. Geplande aankomst bij Hotel Leonardo Hamburg City Nord (****) rond 16.00 uur. Voor een hapje eten ter plaatse kunt u in het hotel terecht. Er zijn ook een aantal eetgelegenheden in de directe omgeving.

Woensdag 13 maart

Van 9.00 tot 10.00 uur inleiding door reisleider Maurice Wiche op de opera van vanavond. Om 10.15 uur vertrek per bus voor een rondrit met gids door de mooiste plekjes van cultuurmetropool Hamburg. Aansluitend, vanaf ongeveer 12.30 uur, vrije tijdsbesteding.

Om 19.00 uur vertrek naar de Staatsoper voor de première (!) van Verdi’s Nabucco. Talloze hoogtepunten in dit populaire stuk, met als absolute kraker natuurlijk het beroemde Slavenkoor. Topsolisten op het affiche, in de bak het Philharmonisches Staatsorchester Hamburg o.l.v. Paolo Carignani (regelmatig te gast in het Amsterdamse Concertgebouw).

Donderdag 14 maart

Van 9.00 tot 10.00 uur inleiding op de opera van vanavond. Om 10.15 uur vertrek per bus naar de Kunsthalle, een van de belangrijkste en omvangrijkste kunstverzamelingen van Duitsland. U krijgt een rondleiding door enkele topstukken, aansluitend heeft u de gelegenheid vrij rond te kijken in dit museum. ’s Middags vrije tijdsbesteding.

Om 19.00 uur vertrek naar de Staatsoper voor een uitvoering van Verdi’s La Traviata. Wie raakt er niet in vuur en vlam bij het aanhoren van het beroemde drinklied (“Libiamo”), Violetta’s grote aria (“E strano”), Germonts meeslepende zang (“Il provenza del mar”) en al die andere spectaculaire stukken? Ook hier weer topsolisten, in de bak het Philharmonisches Staatsorchester Hamburg o.l.v. Roberto Rizzi Brignoli.

Vrijdag 15 maart

Van 9.00 tot 10.00 uur inleiding op het concert van vanavond. De rest van de dag vrije tijdsbesteding. Tip: bezoek het componistenQuartier. In zes musea wordt hier leven en werk belicht van componisten die een grote band hadden met Hamburg, te weten Brahms, Mendelssohn, Mahler, Telemann, Carl Philipp Emanuel Bach en Hasse.

Om 18.15 uur vertrek naar de Elbphilharmonie voor een concert door het Stradivari Quartett. Op het programma strijkkwartetten van Mozart en Schumann, en na de pauze liedbewerkingen van Schubert. Heel speciaal: de medewerking van drie dansers!

Zaterdag 16 maart

Reisdag. Vertrek 10.00 uur. Geplande aankomst omstreeks 17.00 uur.

 

Top