Luistervilla reviews

Hoe kwam het toch, dat klassieke muziek mij troost gaf wanneer ik die nodig had? Daarom meldde ik me twaalf jaar geleden aan bij een luistercursus in Maastricht. ik kwam erachter waarom muziek iets met je doet. Toen de docent in Maastricht na een paar jaar moest stoppen vanwege het teruglopend aantal cursisten ben ik bij Maurice terecht gekomen. Hem kende ik van een tweetal luisterlezingen, georganiseerd door de bibliotheek. De cursusplaats Geleen was ook nog eens gunstiger. Maurice dompelt je onder in de muziek. Hij duidt, reflecteert, vraagt en neemt je mee in zijn passie. Met zijn bloemrijke taal wijst hij je op de fijne nuances die je anders ontgaan. En nog meer: hij heeft mijn belangstelling voor verschillende stijlen verbreed.

Hans, Geleen

Een les van Maurice brengt je even in een andere wereld. Je komt er gelouterd vandaan. Ik kom met veel plezier naar de cursus. Dat gevoel van plezier heeft drie redenen: – ik krijg telkens een goed inzicht in de opbouw en structuur van een stuk – ik krijg een goed inzicht hoe de eigen emotie van de componist terug te luisteren is in de verschillende passages – dat geeft mij de ruimte om eigen beelden en emoties te ervaren. De cursus is elke les verrassend, professioneel verzorgd en betrokken op de deelnemers.

Marie-Thérese, Kerkrade

In dit cursusjaar is iedere les voor mij interessant en absoluut de moeite waard geweest. Ik laat me verwonderen – elke les opnieuw – en dat is fantastisch. Dank je wel Maurice.

Bertje, Roermond

Al sinds het cursusjaar 2008/2009 volg ik de luisterles op zaterdagochtend in Geleen en wel met groot genoegen en kijk er elke keer weer naar uit! De cursus heeft me geleerd intensiever te luisteren naar klassieke muziek dank zij jouw professionele uitleg en uitgebreide voorbereiding. Alle genres krijgen volop aandacht. De lessen zijn zeer gevarieerd en er is aandacht voor elke cursist.
En niet te vergeten de goed georganiseerde Luisterreizen in de mooiste concertgebouwen en operahuizen in binnen en buitenland met fantastische voorstellingen en grote namen.
Elke keer opnieuw weer een feestdag!
De luisterlezingen in het intieme theatertje de Karroesel zijn ook niet te versmaden.

Truus, Elsloo

Voor een paar jaar terug heb ik mij ingeschreven bij Luistervilla, om mij meer in muziek te verdiepen en meer luisterervaring op te doen. Ik luister klassieke muziek. Deze muziek is dikwijls ingewikkeld of complex.
Om mijn ervaring met Luistervilla duidelijk te maken wil ik een vergelijking gebruiken.
Voor Luistervilla bevond ik mij in het pierebadje als ik naar klassieke muziek luisterde: rond spetteren in het water, er is geen diepte en de beleving oppervlakkig.
Nu ik een paar jaar lessen volg in het luisteren naar muziek ben ik langzaam in het diepe terecht gekomen, je gaat bijna kopje onder. De muziek wordt verklaard en uitgelegd, de componist krijgt aandacht en wordt in zijn tijd en cultuur geplaatst en ik begin veel meer te voelen en te begrijpen wat een componist wil zeggen in zijn compositie, in zijn muziek en dat gaat gepaard met een vele intensere beleving.
Dit is voor mij zeer verrijkend en ik kijk uit naar de 14 daagse lessen van oktober tot in mei.
Ook heel fijn is dat Luistervilla concertreizen organiseert in concertzalen rondom zoals Keulen, Dortmund, Essen, Antwerpen, Luik, Maastricht, Heerlen. De orkesten, koren, ensembles zijn van zeer hoge kwaliteit, allemaal zeer de moeite waard en voor mij is het volop genieten.

Jos, Roermond

Daar waar ik tot voor zo’n 6 jaar geleden was blijven steken in de meer
“populaire” klassieke muziek met o.a. Beethoven, Mozart en Haydn, heeft de
luistercursus mij naar een hoger nivo gebracht en daar ben ik heel blij mee.
Ik beluister sindsdien, met plezier, ook zgn. “moeilijke” klassieke muziek
en leer de achtergronden van de componisten te ontdekken. Mijn Cd-kast toont
nu een grotere variatie van klassieke muziek.!

Paula, Roermond

Luistercursus. What’s in a name? Voor mij een toverwoord vol verrassingen. Muziek is mijn maatje.
Hoe meer je weet, hoe meer je hoort.
Ik geniet er enorm van! Net als van de luisterlezingen in Theater Karroessel in Geleen of van de atelierconcerten bij Pianotechnica in Beegden.

Marie-José, Herkenbosch

Als cursist van een van de eerste uren (ca. 10 jaar) heb ik de deelname aan de bijeenkomsten altijd als zeer inspirerend ervaren. Met de nodige humor komen in chronologische volgorde de stromingen in de klassieke muziek aan bod, wordt ingegaan op de individuele stukken en de achtergronden van componisten en hun diepere bedoelingen bij het componeren van de desbetreffende muzikale hoogtepunten. Ook komt verrassend nieuwe en onbekende muziek voorbij, die je een dieper inzicht in de klassieke muziek oplevert. Naast de “theorie” zijn natuurlijk ook de bijbehorende concertreizen zeer de moeite waard. Kortom, een heerlijke tweewekelijks inkijkje in de klassieke muziek.Een aanrader voor ieder die houdt van mooie muziek en daar deskundige achtergrondinformatie over wil krijgen.

Huub, Ulestraten

Wilt u ook deelnemen aan een lezing, cursus of reis? Neem gerust contact op voor meer informatie!

Luistervilla reviews