Luisterreis Brugge

In 2018 bezochten we voor het eerst de concerten door het Budapest Festival Orchestra onder leiding van Ivan Fischer in Concertgebouw Brugge. Reizigers waren laaiend enthousiast over dit top orkest, de top akoestiek, en de vertolkingen die een memorabel, onvergetelijk niveau bereikten. Natuurlijk spaken we de wens uit deze reis in de toekomst te herhalen. Dit jaar is het zover, vooral ook omdat in beide concerten andermaal muziek van Mahler op het programma staat: dé specialiteit van de grootmeesters uit de Hongaarse hoofdstad! Haast vanzelfsprekend combineren we het met een bezoek mét gids aan de topkunst van het Groeninge museum (onder meer vermaard om zijn verzameling van Vlaamse Primitieven), en een boottocht op de Leie!

Het muziek programma:

Vrijdag 3 juni: – L. van Beethoven: Pianoconcert nr. 4 – Gustav Mahler: Symfonie nr. 1

Budapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer (tevens honorair gastdirigent Koninklijk Concertgebouworkest), m.m.v. Alexandre Kantorow (piano, winnaar Tsjaikovski Concours Moskou 2019)

Zaterdag 4 juni: – Franz Liszt: Pianoconcert nr.2,  Hongaarse rapsodie nr.2 – Gustav Mahler: Symfonie nr.4

Budapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer m.m.v. Alexandre Kantorow (piano), Mirella Hagen (sopraan), Jenó Lisztes (cimbalom)

 

Reisdata: vrijdag 3 juni t/m zondag 5 juni 2022

Inbegrepen in deze reis:

  •  Vervoer per luxe touringcar (Heijthuijzen Touringcars) vanuit de opstapplaatsen Roermond, Geleen en Maastricht
  •  Twee overnachtingen in Hotel Academie **** (centrum Brugge, om de hoek van de begijnhof en op loopafstand van het Concertgebouw) op basis van logies en ontbijt
  •  1e rangs plaatsen voor twee concerten in Concertgebouw Brugge
  •  Rondleiding met gids in het Groeninge museum
  •  Tour met rondvaartboot over de Leie
  •  Inleidingen in de bus op de te bezoeken concerten
  •  Deskundige reisleiding

Reissom: € 599,- p.p.
Toeslag eenpersoonskamer  € 95,-

Inschrijven: