Muziekreis Hamburg

Meerdaagse muziekreis naar Hamburg, met concerten in de Elbphilharmonie, de Staatsoper en een exclusieve orgeldemonstratie in de Michaelskerk

Hamburg heeft het helemaal: een fonkelnieuwe, prestigieuze concertzaal, en een roemrucht operahuis. In de Elbphilharmonie zitten we op de beste plaatsen in de grote zaal, en beluisteren we onder meer Mahlers indrukwekkende 5e symfonie. Een dag later bezoeken we de Staatsoper voor Mozarts Don Giovanni in een sterbezetting. In de Michaelskerk – hoofdkerk van de cultuurmetropool – krijgt u een exclusieve demonstratie op de vier orgels die deze kerk herbergt. Een omlijstend cultureel programma completeert de reis.

De prestigieuze Elbphilharmonie behoort tot de meest tot de verbeelding sprekende concertzalen wereldwijd. Tevens het duurste: het in 2017 geopende gebouw aan de rechteroever van de Elbe kostte zo’n 789 miljoen euro. Maar dan heb je ook wat: diverse prachtig klinkende zalen, verschillende restaurants, een hotel en appartementencomplex. Vanaf het centrale punt op de zesde verdieping (Plaza) heb je een fascinerend uitzicht over de stad. Een bezoek aan de Elbphilharmonie is voor een muziekliefhebber simpelweg een must.

Staatsoper Hamburg is het oudste operahuis van Duitsland (anno 1687). Roemrucht kun je het wel noemen: klinkende namen als Händel en Mahler waren er ooit werkzaam. Het gebouw werd tijdens de tweede wereldoorlog grotendeels vernield, maar heropende in 1953. Tegenwoordig wordt het geroemd om zijn top producties, prima akoestiek en zichtmogelijkheden. De capaciteit is 1690 plaatsen. Er worden zo’n 380 voorstellingen per jaar gegeven.

De barokke Sint Michaelskerk dateert uit de 17e eeuw en heeft al heel wat overleeft: twee keer werd het gebouw door brand volledig in de as gelegd, en in de tweede wereldoorlog ontkwam het niet aan de bombardementen. Ieder keer werd ze herbouwd, en tot op de dag van vandaag is ze, met zijn torenspits van 132 meter hoogte, de trots van alle Hamburgers. Dat komt zeker ook door de uitzonderlijkheid van de maar liefst vier prachtige orgels die deze kerk herbergt.

Volgeboekt!

Reisdata: zondag 27 t/m donderdag 31 oktober 2019
Reissom: € 719,-  p.p.
Toeslag eenpersoonskamer  € 150,-
Inbegrepen in deze reis:

  • Vervoer met luxe-touringcar
  • Vier overnachtingen in Hotel Leonardo Hamburg City Nord **** op basis van logies en ontbijt
  • Deskundige reisleiding
  • Deskundige inleidingen op de concerten
  • Rondleiding met gids per bus door Hamburg
  • Rondleiding met gids in de Staatsoper
  • Tickets en uitstekende plaatsen bij beide concerten
  • Tickets voor de Kunsthalle
  • Tickets voor exclusieve orgeldemonstratie St. Michaelskirche