Programma Leipzig van dag tot dag

Woensdag 6 mei

Reisdag. Vertrek met luxe-touringcar vanuit de opstapplaatsen Maastricht, Geleen en Roermond. Geplande aankomst bij Hotel Radisson Blu (****) rond 17.00 uur. Voor een hapje eten ter plaatse kunt u in het hotel terecht. Maar er zijn ook talloze andere eetgelegenheden in de directe omgeving.

Donderdag 7 mei

In de ochtend gaan we met een stadsgids te voet door de mooiste plekjes van de oude binnenstad. ’s Middags vrije tijdsbesteding. ’s Avonds hoeven we maar de straat over te steken voor een bezoek aan het Gewandhaus voor een concert door het Gewandhausorchester onder leiding van chefdirigent Andris Nelsons. Op het programma onder meer Richard Strauss’ grootse meesterwerk ein Heldenleben

Vrijdag 8 mei

’s Ochtends storten we ons in leven en werk van Bach door een bezoek met rondleiding in het Bachmuseum. ’s Middags vrij. Om 18.00 uur bezoeken we een concert in de Thomaskirche door het wereldberoemde Thomanerchor, het vermaarde kinderkoor dat Bach ooit nog zelf dirigeerde. Natuurlijk staat muziek van niemand anders dan Bach op het programma.

Zaterdag 9 mei

In de ochtend bezoek met rondleiding in het Mendelssohn-Haus, het tot museum omgebouwde woonhuis van de componist. ’s Middags om 15.00 uur bezoeken we andermaal een concert in de Thomaskirche door het Thomanerchor met muziek van Bach. ’s Avonds de grote apotheose: een bezoek aan het operagebouw voor Mozarts feeërieke die Zauberflöte!

Voor een impressie klik hier

Zondag 10 mei

Reisdag. Vertrek 10.00 uur.