Muziekreis Leipzig – Dresden

Meerdaagse luisterreis naar Leipzig en Dresden in kerstsfeer, met concerten in het Gewandhaus, Opera Leipzig, en de Semperoper Dresden.

Voor wie houdt van klassieke muziek is een bezoek aan Leipzig onontbeerlijk. Ga maar na: Bach maakte er furore, Wagner zag er het levenslicht, Mendelssohn stichtte er een conservatorium, en Teleman, Grieg en Schumann studeerden er. In deze culturele hotspot – ook wel het kleine Berlijn genoemd – is een concert in het beroemde Gewandhaus een must, een van de oudste en best klinkende concertzalen ter wereld. Het concert dat we hebben uitgekozen is prestigieus, want het staat in het teken van 125 jaar Deutsche Grammpohon (wellicht het meest gezaghebbende cd-label ter wereld!). Louter toppers staat dan ook op de bühne: het Gewandhausorchester en zijn charismatische Letse chef-dirigent Andris Nelsons, en achter het klavier de vermaarde Russische meesterpianist Evgeni Kissin. Ze zullen helemaal los gaan op het op en top romantische en virtuoze 3e pianoconcert van Sergej Rachmaninov, en Moessorgski’s populaire en kleurrijke Schilderijententoonstelling. In Opernhaus Leipzig bezoeken we Verdi’s onvervalste kaskraker La Traviata in de nu al legendarische regie van Andreas Homoki. Tussendoor gaan we naar Dresden, waar we de dag besluiten met een Duitse kersttraditie bij uitstek: Humperdincks prachtige sprookje Hänsel und Gretel in de Semperoper. In beide metropolen gaan we met een Nederlandssprekende stadsgids langs de vele culturele hotspots. Uitvalsbasis is het prachtige Seaside Park Hotel, in het historische centrum van Leipzig.

 

Muziekprogramma:

Donderdag 7 december: Gewandhaus Leipzig, Grand Concert door het Gewandhausorchester met voor de pauze Rachmaninov ‘s  3e pianoconcert met pianist Evgeni Kissin. Na de pauze de Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgski (Bewerking voor orkest van Maurice Ravel). Dit alles onder leiding van dirigent Andris Nelsons.

Vrijdag 8 december: Semperoper Dresden, opera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck door de Sächsische Staatskapelle Dresden, Kinderchor der Semperoper Dresden, diverse solisten, Dancers of the Palucca Hochschule für Tanz Dresden, onder leiding van dirigent Srba Dinić.

 

Zaterdag 9 december: Opernhaus Leipzig, La Traviata van Verdi door Gewandhausorchester und Chor der Oper Leipzig, diverse solisten onder leiding van Christoph Gedschold.

Reisdata: woensdag 6 december t/m zondag 10 december 2023  Volgeboekt!

Inbegrepen in deze reis:

  • Vervoer per luxe-touringcar met minibar en toilet, vanuit de opstapplaatsen Maastricht. Geleen en Roermond

  • Deskundige inleiding op concert en opera’s tijdens de heenreis, en nabeschouwing tijdens de terugreis

  • Vier overnachtingen in Seaside Parkhotel Leipzig (****) (centrum!) op basis van logies en ontbijt

  • Rondleiding met (Nederlandstalige) stadsgids door Leipzig (centrum)

  • Rondleiding met (Nederlandstalige) stadsgids door Dresden (Altstadt)

  • Uitstekende plaatsen voor een concert (Gewandhaus) en twee opera’s (Semperoper Dresden en Opernhaus Leipzig)

  • Toeristenbelastingen Leipzig

  • Schriftelijk informatie vooraf met aanbevolen opnames

  • Deskundige reisleiding Luistervilla

Reissom:  € 1125,- p.p.

Toeslag 1-persoonskamer € 100,-

Inschrijven